Cafè i Social Media s’ha integrat com a nova línia de servei de l’Equip Clínic Cipais, centre de psicoteràpia situat a l’Eixample que enguany celebra el seu 25è aniversari. 
Aquesta aposta respon a diferents necessitats i demandes tant de l’equip humà de Cafè, com de la pròpia entitat i de la societat actual. Recordem que Cafè va néixer com a projecte de formació a usuaris/àries o petits empresaris sobre xarxes socials però aviat va arribar el programa educatiu adreçat a famílies i escoles (any 2014).
Trobem que cada vegada hi ha més preocupació entorn l’educació digital, l’establiment de límits i els abusos de les pantalles, estudis de l’Hospital Clínic o Bellvitge publiquen que els últims 5 anys s’han triplicat les consultes sobre noves tecnologies a les unitats d’addiccions. Les formacions de Cafè s’han anat adaptant a la demanda i, tot i que ja hem comptat amb col·laboracions de formacions amb Cipais i amb la psicòloga Laura Peiró, hem tingut l’oportunitat de fer créixer el projecte dins del paraigua d’un equip integrat per psicòlegs/gues, psiquiatres i psicopedagogs.
Així doncs s’expandeixen els serveis de Cafè i Social Media:

  • Formació (xerrades i dinàmiques) a la comunitat educativa (mares i pares, mestres, professors i professores, educadors i educadores, monitors i monitores, etc,)
  • Formació (xerrades i dinàmiques) a la infància i adolescència
  • Formació mixta (amb mares i pares amb els seus fills i filles)
  • Tallers experimentals sobre influencers
  • Intervenció psicoterapèutica en casos d’abús de noves tecnologies, addicció a videojocs, aïllament, etc.
  • Consultoria i assessorament per a la creació de protocols de prevenció a l’assetjament, a les socioaddiccions, pautes familiars per a l’establiment de límits, etc.

Estem molt contentes d’aquesta nova etapa i esperem seguir ampliant la família de #cafesocialmediero!
Iris Roch

Post a Comment