El passat 11 d’agost, es va publicar al Criatures del Diari Ara el nou article de Cafè i Social Media: “Mama, papa, vull ser influencer!”. És un tema d’actualitat que cada cop surt a més formacions que faig i en trobem dues posicions majoritàries; per una banda l’alumnat em planteja qüestions per ser influencer com a professió, per l’altra el món adult observa amb mirada escèptica com si fos una moda ridícula que hagi de desaparèixer “quan se’ls passi la tonteria”.
La publicació de l’article va coincidir amb la notícia de la creació d’un curs d’Influencers a la Universitat Autònoma de Madrid, persones del meu cercle m’ho enviaven i em preguntaven què em semblava. Lluny de casa i amb connexió limitada, vaig fer una ullada a la nova oferta formativa i vaig tenir dos pensaments: “desde luego… inventen el que sigui per treure diners” i si els joves s’hi han de dedicar, està bé que ho estructurin i s’estudiï per tal de professionalitzar els influencers. Osigui dins el meu pensament hi va haver dues versions també, com les que em trobo a les aules.
Al cap i a la fi, la societat va avançant i apareixen novetats i canvis que ens poden afectar més o menys al transcurs del nostre dia a dia, el que marca la diferència és si rebem aquests canvis de cara, veiem què podem aportar i amb què ens poden afavorir, o els tanquem la porta i mirem cap a un altre costat a veure si passen de llarg. 
Iris Roch

Post a Comment