Seguint amb les càpsules formatives a Cerdanyola del Vallès, el dia 11 de març vam realitzar una dedicada a la xarxa social de Pinterest. Una xarxa social que tot i el gran èxit acumulat als EUA, va agafant importància poc a poc al nostre país.
Pinterest es caracteritza per ser una xarxa social senzilla. La senzillesa del seu funcionament, permet que qualsevol usuari amb una mica de pràctica, pugui gaudir-ne.
Basada en taulers i “pins”, aquesta xarxa social ens convida a poder crear i personalitzar taulers (boards) amb qualsevol tipus d’imatge (pins) que, o bé ja es troba online dins la xarxa, o que podem afegir nosaltres des del nostre dispositiu (ordinador, tablet o mòbil).
A més d’explicar el seu funcionament i de tractar els conceptes bàsics com taulers, pins, seguidors, etc. la càpsula formativa es va centrar sobretot en descobrir per a què era interessant “estar” a Pinterest.
Entre els assistents, hi havia petits comerciants als quals la xarxa social se’ls hi va presentar com un aparador virtual en el qual, a través dels diferents taulers, podien exposar els seus productes per temàtiques i d’aquesta manera presentar-los com si d’un catàleg es tractés per als clients.
Per a la resta, a més de ser una xarxa social d’oci en la qual s’ordenen pins (imatges) segons els gustos de cadascú, també és una xarxa social on podem cercar idees transformades en pins com els DIY (Do It Yourself – Fes-ho tu mateix) relacionats amb el bricolatge i les manualitats. Molts d’ells, fins i tot faciliten els passos que cal seguir per poder realitzar la manualitat en qüestió.
En definitiva, Pinterest es presenta com una xarxa social orientada a la imatge que amb el temps, estem segures que esdevindrà ràpidament tan famosa com Facebook o Twitter. Al nostre compte de Slideshare descobrireu la presentació que es va utilitzar a la càpsula formativa.
 

Post a Comment